香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: henry

Healing Potion 是紅色的

管理員

支援魔神

有說,紅加藍變紫
我係好人中的無賴,我係無賴中的極品
所以我係好人中的極品
回復

管理員

魔皇A

Fenriss 發表於 2014-9-3 15:54
諗住派支紫色限定版等你當車 sir 賣果時可以賺多 2 cp,你自己要錢唔要命怪我?ˊ_>ˋ

飲完紅色 poison 屈 ...

咁俾d DM多D開game題材囉.

1. 有人張一支紅色potion開八份水當9支potion發售
2. 有人希望開發藍色既healing potion, 搵冒險者找藥材
回復

DOI GM

Adam 發表於 2014-9-3 16:04
咁俾d DM多D開game題材囉.

1. 有人張一支紅色potion開八份水當9支potion發售

死,搞到我好想玩同開黎比人玩...

而家仲有冇講明 potion 開左要即用,唔係就失效?
3. 有人將兩支 healing potion 倒埋一齊,聲稱成功開發 healing potion (large)
回復

管理員

魔皇A

Fenriss 發表於 2014-9-3 16:15

季節限定~
回復

史詩式冒險者

數字當

healing potion (large)
願大自然與你同在
回復

管理員

魔皇A

4. 有人把Healing Potion加入一桶矮人烈酒,結果使用者需在1 standard action內飲晒成桶矮人烈酒支potion先有效。
回復

1萬

3萬

TDH GM

God of Excel

Adam 發表於 2014-9-3 16:24
4. 有人把Healing Potion加入一桶矮人烈酒,結果使用者需在1 standard action內飲晒成桶矮人烈酒支potion ...

又返去3.5E玩生果potion?

榴槤 of cure light wounds?

大樹菠蘿 of cure light wounds?
回復

1萬

2萬

TDH GM

第六天魔王

Adam 發表於 2014-9-3 13:36
做乜一定寫明係紅色液體呢? 呢d完全係一個差勁既設定!

其實呢D位應該留番俾DM去寫,我以前開Game都出d唔 ...

GAME 1 : 老鼠貨的魔導工房 : 魔王A 既大道理, 淺/粉紅色的才是極大回復藥水.
GAME 2 : 老鼠貨的魔導工房 : 黑仔王既大道理, 綠色的回復藥.
GAME 3 : 老鼠貨的魔導工房 : 巴巴人既大道理, 藥水只是輔助, 真正的本體是那能吃下肚的玻璃樽 !
GAME 4 : 老鼠貨的魔導工房 : 晴空藥既大道理, 開瓶之後倒左佢, 你就藥倒病除 !
GAME 5 : 老鼠貨的魔導工房 : 明治藥既大道理, 原料生吃才是王道 !
GAME 6 : 老鼠貨的魔導工房 : 血島藥既大道理, 只要能回復就是藥 !
GAME 7 : 老鼠貨的魔導工房 : 矮人藥既大道理, 喝下不醉的那會是藥 !
命が繰り返すならば 何度も君のもとへ
欲しいものなど もう何もない
君のほかに大切なものなど
回復